Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
+36/20 342 9947

AZ ALLERGIA HATÁSA A LIBIDÓNKRA

AZ ALLERGIA HATÁSA A LIBIDÓNKRA

Tavasszal minden megújul. Süt a nap, rügyeznek a fák, virágba borul minden. Már a gondolat is megmosolyogtathatja az embert, hogy a téli szürkeséget felváltja a zöldbe borult természet.

De mi van a másik oldalon?

Pollen, tüsszögés, állandó orrfújás, könnyezés, szemfájdalom, vagy akár súlyosabb. Ez az időszak nem mindenkinek leányálom. Az allergiával járó tünetek nem kellemesek, és sok esetben súlyosabbak is lehetnek, mint azt elsőre gondolnánk.

Miért is kell beszélnünk az allergiáról?

 

Az allergiában szenvedőknek nem csak a fent említett tünetekkel kell számolniuk, külső szemlélőként hiába csak ennyit látunk belőle. A viszkető szemek, az orrdugulás és folyamatos orrfújás mellett sokszor megesik, hogy ez az élet más területeire is kedvezőtlenül hat. Érthető, ha az ember kerüli ilyenkor a testi kontaktust, felpuffadva érzi magát, és nem érzi olyan jól magát a bőrében, nem találja magát igazán vonzónak. Ez mind sajnos kihat a mindennapjaikra és a szexuális életükre is.

allergia és libidócsökkenés

 

Háziorvosoknak, fül-orr gégészeknek nem szokás előállni ezzel a problémával, de az allergiás betegségben szenvedők nagy százaléka tapasztalja ezeket a problémákat, nem mintha nem lenne elég bajuk az allergiával járó alap-tünetekkel.

 

Sok esetben javasolnak gyógyszeres megoldásokat az allergiás tünetek kezelésére, de ilyen esetben nem tanácsos figyelmen kívül hagyni a mellékhatásokat. Fáradság, kimerültség, ingerlékenység, sok esetben ezt a beteg betudja az allergiával járó kimerültség rá gyakorolt hatásának. Az antihisztaminok megfázás –és köhögés elleni készítményekben is megtalálhatóak, nem csak allergia elleni gyógyszerekben. Ezek közül még csak nem is mindegyik recept köteles, ezért sokan „ártalmatlannak” gondolják, tüneti kezelésre használják alkalmanként őket, bele sem gondolnak a lehetséges mellékhatásokba.

Erősebb fájdalomcsillapító készítmények, gyógyszerek szedésénél szintén jó, ha résen vagyunk, amik ópiát alapúak, nem csak függőséget okozhatnak, de a hipotalamusz aktivitására is hatással vannak, az agyban ez az a terület, ami a hormonszintért felelős. Ezt a szabályozott rendszert zavarják meg, gyanútlanul elnyomva ezzel a libidót. Érdemes odafigyelni ezek szedése alatt miket tapasztalunk magunkon.

 

Az ideiglenes libidó-problémák kezelésére ideálisak lehetnek az alkalmi potencianövelő készítmények