Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
+36/20 342 9947

Amit nem tudtál a Valentin napról ♥

Amit nem tudtál a Valentin napról ♥ Miért pont Február 14. ?

Valentin nap. Ahány ember, annyi reakció. Sokaknak csak a felhajtás, giccs, a sok lufi, virág és csoki jut eszébe, és hogy ez a nap egyedül a kereskedőknek és a virágüzleteknek szól.
Tény, a piac hatalmas rést talált ezen a napon, és a szépségipartól kezdve a divatcikkek is komplett brand-eket építenek erre az egyetlen egy napra. A felhajtás szinte egyenértékű a Húsvéttal és a Mikulással, és akár a Halloween, beosont a magyarok naptárába is.
Másoknak azonban teljesen mást jelent.
Lakásdekorálás, vacsorakészítés, apró meglepetések, pezsgő behűtés, egy forró fürdő, ezekkel a figyelmességekkel még azoknak is különlegessé tehető ez a nap, akik a hátuk közepére sem kívánnák.
Egy spéci fehérnemű, egy kis játékszer az ágyban, bármi, ami új vagy nem mindennapi, tökéletes színfoltja lehet ennek a napnak.

Vannak, akiknek az összes ünnep stresszes, elvárásnak, már-már kötelezőnek fogják fel az ajándékozást. Ez lehet otthonról hozott, vagy akár rossz tapasztalat, a lényeg, hogy fontos, ezeket a „hagyományokat” különlegessé, emlékezetesség tegyük partnerünknek, hogy a jövőben ne gyomorgörccsel várják, hogy túl legyenek rajta.

Abban az esetben, ha régóta nem volt egy kis időtök kettesben, felfoghatjátok úgy is, hogy ez a nap erről szól. Álljatok meg egy pillanatra, és mutassátok ki Kedveseteknek mit is jelent a számotokra. Ez még azoknak a férfiaknak is szól, akik nehezebben mutatják ki az érzéseiket, ezen a napon, még ha sablonosnak is tűnhet, egy szál/csokor rózsa, higgyétek el, most semmi sem az.

A nők emocionálisok, fontosak nekik az apró gesztusok. Nem kell nagy dolgokra gondolni.
Ha nem régóta vagytok együtt, legyen jelképes, ha már tudod, minek örülne, legyen személyes, a lényeg hogy elérd a kívánt hatást. Szemezgethetsz erotikus ajándékcsomag kínálatunk között, vagy ha játékosabb oldalról közelítenéd meg, társasjátékaink közül is kedvedre válogathatsz.

 

Egy kis kulturális információ, miért is ünnepeljük ezt a napot.

Szent Bálint a szerelmesek védőszentje. II. Claudius római császár uralkodása alatt titokban adta össze a szerelmes párokat, és ebből az alkalomból megajándékozta őket kertjében növő virágjaival.

Az uralkodó úgy vélte, azért tud olyan nehezen katonákat toborozni, mert a férfiak nem akarják elhagyni kedvesüket és családjukat, így elrendelte, hogy a párok nem házasodhatnak, felbontotta a jegyességeket is, mert azt remélte, így mindenekelőtt a haza lesz majd az első számukra.

Másik verzió szerint Szent Bálint volt az első, aki összeadott egy párt, ahol a nő keresztény, a férfi pedig pogány volt.

A legenda szerint a püspököt keresztény hite miatt börtönbe zárták, ő pedig, a zárka őrének leányát kigyógyította a vakságból a hit erejével. Február 14-én, aznap amikor kivégezték, küldött egy levelet a lánynak, akibe bele is szeretett, amit úgy írt alá: „A Te Valentinod”. Innen eredhetnek a Valentin napi üdvözlőkártyák és lapok.

Más elméletek szerint, február 14-én ünnepséget rendeztek Juno tiszteletére. Ő volt Jupiter társa, a római istenek királynője, de a házasság és a szülés istennőjének is tartották. Az ezt követő napon, 15-én kezdődött Luperkalia ünnepe.
Abban az időben a férfiak és a nők nem csinálhatták ugyanazt, sok helyen és helyzetben el voltak különítve egymástól. A Luperkalia fesztivál legfontosabb momentuma volt, hogy a nők, lányok neveit felírták és egy üvegbe tették őket. A fiatal férfiak húztak egy papírt, és a rajta szereplő hölgy lett a partnerük a fesztivál idejére. Volt, hogy ez egész évre szólt, megesett, hogy ezekből szerelem, esetleg házasság szövődött. Ezen a napon a párok megajándékozták egymást, innen ered a hagyomány.

Nem csak legendák, de babonák is alakultak ki ekörül a nap körül.
Ezeket általában fiatal hajadon lányoknak szóltak, amik abban segítettek, megtalálják, vagy megtartsák életük szerelmét. Ezekből szemezgettünk:

Azt tartják, hogy a nők, akik Február 13-án, éjfélkor temetőbe mennek, megláthatják jövendőbeli férjüket.
A párna alá helyezett babérlevél szintén ezt a célt szolgálta
Amennyiben már megvolt a kiszemelt, valahogy meg is kellett tartani. Egy 9 magú alma megevése után a magokat a férfi zsebébe kell tenni.
A kiszemelt férfi lábnyomát a hóból vagy sárból a küszöb alá kell ásni, ha pedig ezt a férfi átlépi, nem sokkal később lánykérés lesz a vége.
Kevésbé megbízható módszer, de 14-én egy félbe vágott almából megjósolható volt a magok száma alapján, hány gyermeke lesz majd a hölgynek.
Egy másik hiedelem szerint, amelyik nő verebet lát Valentin napon, boldog lesz, párja pedig szerény és odaadó lesz. De ha tengelicét, tehetős, módos férfi mellett fog kikötni
Más babona szerint Valentin napon a szerelmes csók reggel, így indítva a napot szerencsét hoz, emellett ezen a napon kerüljük a sértődést, a bántó -és félreérthető helyzeteket, a civakodást és hogy megharagudjunk a másikra.

 

Babonák ide vagy oda, minden kapcsolatnak vannak saját hagyományai. Ami először csak egy napi rutinnak tűnik, később már szokássá válhat, és csak azt vesszük észre, becsempésztük a mindennapjainkba. Legyen ez egy bögre kávé reggelente, vagy esténként lefekvés előtt az, hogy rádobjuk a másikra a takarót.

Ami viszont nem hagyomány, és nem a mindennapok része, mindig újdonság. Ha tudod, mire vágyik a párod, mik a titkos vágyai, vagy mi az amit szívesen kipróbálna az ágyban, ne habozz Nálunk körül nézni.
A „kezdő” szexuális segédeszközökön át a vágyfokozó krémeken át, a bizsergető síkositóig, a luxus kategóriás ajándékszettekig mindent megtalálsz.

Valentin nap, Február 14. Egy fix dátumról beszélünk. Feketén fehéren. De akármilyen ünnepnapról legyen szó, mindegyiket a saját színeinkkel tarkíthatjuk.