Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
+36/20 342 9947
Ön itt jár: > >

ÁSZF

FELHASZNÁLÁSI ÉS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

CÉGINFORMÁCIÓ:
Szolgáltató (a webáruház üzemeltetője): OUTLETCLUB.HU Kft.
Cím: 6726 Szeged, Bérkert utca 92. B. ép.
Az ügyfélszolgálat elérhetősége: +36 20 342 9947
E-mail: info@mrpotencia.hu
Adószám: 24688628-2-06
Cégjegyzékszám: 06-09-020483
Bankszámlaszám: K&H Bank Zrt. 10401804-50526689-55541001

A http://www.mrpotencia.hu/ oldalon elérhető webáruház (a továbbiakban „webáruház”) útján, a webáruházban elérhető termékek megrendelésével az azokat megrendelő személy („Megrendelő”) a jelen Felhasználási és Általános Szerződési Feltételeket („ÁSZF”) automatikusan elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el. Az ÁSZF elfogadása a webáruház útján történő megrendelés és szerződéskötés feltétele.
Amennyiben a Megrendelő nem kívánja elfogadni a jelen ÁSZF-ben foglalt feltételeket, úgy a webáruház útján történő megrendelés helyett jogosult a Szolgáltató ügyfélszolgálatával kapcsolatba lépni, aki tájékoztatja az egyéb szerződéskötési lehetőségekről.

I.    Általános rendelkezések

1.)    A webáruházban a Szolgáltató által forgalmazott, Magyarországon törzskönyvezett étrend-kiegészítő termékek és egyéb termékek (a továbbiakban „Termékek”) rendelhetők meg.

2.)    A Termékekről közzétett, illetve azokhoz mellékelt fotók és/vagy szöveges terméktájékoztatók (a továbbiakban „Termékinformációk”) szerzői vagyoni jogai, illetve felhasználási jogai kizárólagosan a Szolgáltatót illetik meg. A Termékinformációk eszmei értéke Termékenként nettó 200.000,- Ft (kettőszázezer forint). A Termékinformációk – részbeni vagy teljes (akár csak a képeket vagy a szöveges terméktájékoztatót, akár a teljes Termékinformációt érintő) – lemásolása, sajátkénti közzététele, vagy a Szolgáltatótól való megrendeléstől eltérő célból való felhasználása tiltott. Bármely olyan személy, aki a Termékinformációt tiltott, illetve a jelen ÁSZF-ben foglaltaktól eltérő módon használja fel, köteles a Szolgáltató felhívására a Szolgáltató részére Termékenként a Termékinformáció 200.000,- Ft (kettőszázezer forint) összegű eszmei értékét megtéríteni. A jelen ÁSZF hatálya - kifejezett elfogadó nyilatkozat nélkül is - automatikusan kiterjed a Termékinformációkat - részben vagy egészben -, tiltott, illetve a jelen ÁSZF-ben foglaltaktól eltérő módon felhasználó személyre.

3.)    A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A Termék használati utasítását, illetőleg tájékoztatóját használat előtt feltétlenül olvassa el és kérjük, tartsa be az előírt adagolást és egyéb instrukciókat.

II.    A webáruház működése és a szerződéskötés menete

4.)    Megrendelőként eljárni kizárólag cselekvőképes természetes személy jogosult saját nevében, vagy jogi személy vagy egyéb jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet képviselőjeként.

5.)    A webáruházban a Megrendelő megrendelés leadása nélkül is, illetve azt megelőzően tájékozódhat a Termékekről. A Termékeknél – a Termékinformáció keretében - megtalálható a neve, ára, kiszerelése, az esetleges kedvezmény, a termékismertető, és fotó a termékről. A Szolgáltató nem vállal felelősséget azért, ha a Termékről közölt fotó eltér a kiszállított Termék tényleges csomagolásától, vagy egyes Termékekről nem érhető el fotó.

6.)    A Megrendelő a kiválasztott Terméket a következő módon rendelheti meg (a Megrendelő az egyes lépések elvégzését követően a „Következő” gombra kattintva léphet tovább):
a.)    A Megrendelő a Termék oldalán a „megrendelés” gombra kattintva elindíthatja a megrendelési folyamatot.
b.)    Ezt követően a Megrendelőnek ki kell választania a Termék megrendelni kívánt mennyiségét.
c.)    A Megrendelőnek következő lépésben ki kell választania a kívánt szállítási módot. A szállítási módok költségei a szállítási módok mellett külön-külön fel vannak tüntetve; bruttó 20.000,- Ft megrendelési érték felett a szállítás ingyenes. A Megrendelő PostaPont átvétel, MOL PostaPont átvétel, Csomagautomata útján való átvétel és Házhozszállítás szállítási módok közül választhat.
d.)    A Megrendelő ezt követően köteles kitölteni a számlázási adatait. Amennyiben a számlázási adatok nem egyeznek a szállítási adatokkal, úgy be kell jelölnie az „eltérő a számlázási adatoktól” lehetőséget, és ki kell töltenie a szállítási adatokat is. E lépésről a Megrendelő kizárólag annak megerősítésével jogosult továbblépni a megrendelés folyamatában, hogy elolvasta és elfogadta a jelen ÁSZF rendelkezéseit.
e.)    Ezt követően a megrendelés adatait a webáruház összesíti, és a Megrendelő jogosult ellenőrizni a megrendelésre kerülő Terméket, a mennyiséget, a fizetendő vételárat és szállítási díjat.
f.)    Következő lépésben a Megrendelőnek ki kell választania a fizetési módot; ugyanakkor a fizetés a jelen ÁSZF hatálybalépésekor kizárólag utánvéttel (fizetés átvételkor) lehetséges, mely esetben a kiszállításkor a Megrendelő köteles a megrendelt Termékek ellenértékét és a szállítási díj összegét készpénzben átadni a Termékeket kézbesítő futárnak, illetve az átvételi ponton alkalmazott lehetséges fizetési módok egyikén megfizetni.
g.)    A megrendelés Szolgáltató részére történő elküldéséhez a fentiek elvégzését követően a Megrendelőnek rá kell kattintania a „Megrendelés végleges elküldése fizetési kötelezettséggel” gombra.

7.)    A megrendelés elküldését követően egy tájékoztató szöveg jelenik meg a webáruházban, és haladéktalanul, de legkésőbb a megrendelés Szolgáltató általi kézhezvételét követő 48 órán belül elküldésre kerül a megrendelést visszaigazoló e-mail a Megrendelő által megadott e-mail címre. A megrendelést visszaigazoló e-mail automatikus, a megrendelés Szolgáltató általi elfogadását rögzíti. (Amennyiben a visszaigazoló e-mail a megrendelés Szolgáltató általi kézhezvételét követő 48 órán belül nem érkezik meg a Megrendelőhöz, úgy a Megrendelő mentesül az ajánlati kötöttség alól.)

8.)    Amennyiben a Szolgáltató a megrendelés kézhezvételét és a visszaigazoló e-mail elküldését követően azt állapítja meg, hogy a megrendelés tárgyát képező egyes Termékekből nem áll rendelkezésére a megrendelés teljesítéséhez elegendő készlet, úgy erről a Megrendelőt a megrendelés kézhezvételét követő munkanapon e-mailben vagy telefonon értesíti, mely esetben (i) mind a Megrendelő, mind pedig a Szolgáltató jogosult a készlethiánnyal érintett Termékek vonatkozásában a szerződéstől egyoldalú nyilatkozattal e-mail útján elállni, vagy (ii) a Megrendelő és a Szolgáltató jogosult a készlethiánnyal érintett Termékek vonatkozásában e-mail útján későbbi szállítási időpontról megállapodni.

9.)    A Megrendelő a leadott megrendelést egyoldalúan módosítani nem jogosult.

10.)    A Megrendelő és a Szolgáltató közötti szerződés a megrendelés Szolgáltató általi visszaigazolásával jön létre.

11.)    A szerződés írásba foglalt szerződésnek minősül, amelyet a Szolgáltató rögzít és iktat. A szerződés magyar nyelven jön létre, egyéb nyelven a szerződéskötés nem lehetséges.

12.)    A Szolgáltató jogosult a megrendeléseket elutasítani, vagy a már visszaigazolt megrendelésektől egyoldalúan elállni, ha oka van azt feltételezni, hogy a Megrendelő megszegte a jelen ÁSZF rendelkezéseit, illetve csalásra vagy visszaélésre lehetőséget adó módon kívánja a webáruházat használni.

III.    Szállítás
III.1. Szállítási cím


13.)    Házhozszállítás esetén szállítási címként Magyarország területén bármilyen szállítási cím megadható, ahol a Megrendelő megtalálható és a megrendelt Termékeket vállalja átvenni. A szállítási cím eltérhet a számlázási címtől. A megrendeléskor megadott szállítási címet utólag nem lehet módosítani.

14.)    Házhozszállítás esetén a megrendelt Termékeket tartalmazó csomagot az MPL futárszolgálat (Magyar Posta Zrt. futárszolgálata) kézbesíti. A megrendelt Termékek vételárát és az esetleges szállítási díjat házhozszállítás esetén a Megrendelő a kézbesítő futárnak köteles átadni a megrendelt Termékek kézhezvételekor; a megrendelt Termékek vételárának és a szállítási díjnak a maradéktalan kifizetése a kézbesítés feltétele.

15.)    PostaPontra, MOL PostaPontra, vagy Csomagautomata útján történő szállítási mód esetén a Megrendelő a kézbesítő szolgáltató által alkalmazott feltételek szerint jogosult a Termékeket átvenni, azzal, hogy Termékek átvételének minden esetben feltétele a vételár és az esetleges szállítási díj megfizetése.

III.2. Szállítási határidő

16.)    Hacsak a webáruházban a Termékinformációként megjelenő szállítási határidő ennél későbbi dátumot nem jelöl meg, a szállítási határidő a megrendelés Szolgáltató általi kézhezvételét követő 48 (negyvennyolc) óra, azzal, hogy a szállítási határidőbe a munkaszüneti napok és a hétvégék nem számítanak bele. Amennyiben a webáruházban a Termékinformációként megjelenő szállítási határidő ennél későbbi dátummal kerül feltüntetésre, úgy szállítási határidőként ezt kell irányadónak tekinteni. Házhozszállítás esetén a kézbesítés pontos időpontja, illetve időintervalluma vonatkozásában a kézbesítő futárszolgálat által meghatározott időpont, illetve időintervalluma az irányadó.

17.)    A nem munkanapon (hétvége, ünnepnap, munkaszüneti nap) leadott megrendelések Szolgáltató általi kézhezvétele és feldolgozása az azt követő munkanapon kezdődik.

III.3. Szállítás díjazása

18.)    A webáruház útján bármilyen végösszegű megrendelés leadható, minimális rendelési összeg nincs.

19.)    A 20.000 Ft feletti összértékű megrendelések csomagolása és kiszállítása ingyenes, a 20.000 Ft alatti összértékű megrendelések kiszállítása és csomagolása ellenértékeként a Megrendelő a webáruházban feltüntetett – a kiválasztott szállítási módtól is függő - szállítási díjat köteles megfizetni. A megrendelés összértékébe nem tartozik bele a szállítási költség.

III.4. A kézbesítés meghiúsulása

20.)    Amennyiben a Megrendelő a megrendelt Termékeket azok megrendelése, a megrendelés Szolgáltató általi visszaigazolása és határidőben történő leszállítása esetében bármely okból nem veszi át (ideértve azt is, ha a kézbesítés a vételár és a szállítási díj Megrendelő általi maradéktalan kiegyenlítésének elmaradása miatt hiúsul meg, vagy a Megrendelő a szállítási címen nem található vagy nem elérhető), abban az esetben a megrendelt Termékeket a kézbesítőszolgálat, illetve az átvételi pont további 10 (tíz) napig őrzi, mely határidőn belül a Megrendelő jogosult a megrendelt Termékek átvételére (a kézbesítőszolgálat, illetve az átvételi pont által meghatározott feltételek szerint, de mindenkor a megrendelt Termékek vételárának és a szállítási költségnek a megfizetése feltételével). E határidő eredménytelen eltelte esetén a megrendelt Termékek a Szolgáltató részére a kézbesítőszolgálat, illetve az átvételi pont által visszaküldésre kerülnek, mely eset automatikusan – külön jognyilatkozat nélkül – a Megrendelő általi elállásnak tekintendő. Ebben az esetben a Termékek visszaküldésének költségét a Megrendelő köteles a Szolgáltató részére felhívásra megtéríteni.

IV.    Elállás

21.)    A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet szerinti fogyasztó részére történő értékesítésre a fogyasztónak minősülő Megrendelőt indokolás nélkül elállási jog illeti meg az alábbiak szerint.

22.)    A Megrendelő az elállási jogát a Terméknek a Megrendelő általi átvételének napjától számított 30 (harminc) napon belül gyakorolhatja (azzal, hogy fentiek nem érintik a Megrendelő azon jogát, hogy az elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a Termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja).

23.)    Amennyiben a Megrendelő elállási jogával élni kíván, úgy e szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (postán, vagy elektronikus úton küldött levél útján) a Szolgáltató jelen ÁSZF-ben meghatározott címére. Ebből a célból felhasználhatja a jelen ÁSZF 1. számú mellékletében mellékelt elállási/felmondási nyilatkozat-mintát is.

24.)    A Megrendelő határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát.

25.)    Ha a Megrendelő eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb a Megrendelő elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül a Szolgáltató visszatéríti a Megrendelő által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a Megrendelő részére történt szállítás szállítási díját is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Megrendelő a Szolgáltató által felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) A Szolgáltató a visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz, kivéve, ha a Megrendelő más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag a Megrendelőt semmilyen többletköltség nem terheli.

26.)    A visszatérítést a Szolgáltató mindaddig visszatarthatja, amíg a Szolgáltató vissza nem kapta a Terméket, vagy Megrendelő nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. A Megrendelő köteles a Szolgáltató részére a jelen ÁSZF-ben megadott címre a Terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt a Megrendelő elküldi a Terméket.

27.)    A Termék visszaküldésének közvetlen költségét kizárólag a Megrendelő viseli. A Termék postai küldeményként nem küldhető vissza.

28.)    Megrendelő nem gyakorolhatja a fenti elállás jogát a jogszabályban meghatározott esetekben, így különösen az alábbi esetekben:
(i) olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a Megrendelő utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a Megrendelő személyére szabtak;
(ii) romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;
(iii) olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.
A fentieknek megfelelően, amennyiben a megrendelt Termék zárt csomagolású étrend-kiegészítő, abban az esetben a Megrendelő az elállás jogát kizárólag bontatlan és sérülésmentes csomagolású Termék visszaküldésével gyakorolhatja.


29.)    Amennyiben Megrendelő a Terméket Szolgáltatónak visszaküldi, úgy a Termék szállításra alkalmas csomagolásáról Megrendelő köteles gondoskodni, a nem megfelelő csomagolásból eredő, a szállítás során bekövetkező károkért Szolgáltató felelősséget nem vállal. Minden esetben mellékelni kell az eredeti számlát. Utánvéttel terhelt küldeményeket Szolgáltató nem vesz át.

V.    Szavatosság, jótállás
V.1. Kellékszavatosság


30.)    A Szolgáltató fogyasztónak minősülő Megrendelői számára szavatolja, hogy az általa a jelen ÁSZF keretén belül szállított Termék szerződésben meghatározott tulajdonságokkal rendelkezik, a Termékeknek kizárólag a forgalomba hozatali engedélyben, ennek hiányában a Termék gyártója által adott hivatalos leírásában foglaltaknak szükséges megfelelniük. A fogyasztónak minősülő Megrendelőket az alábbi kellékszavatossági, termékszavatossági, illetve jótállási jogok illetik meg.

31.)    A Megrendelő a Szolgáltató hibás teljesítése esetén a Szolgáltatóval szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény szabályai szerint.

32.)    A Megrendelő – választása szerint– az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:
a.)    Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a Megrendelő által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a Szolgáltató számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna.
b.)    Ha a Megrendelő a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a Szolgáltató költségére a Megrendelő is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.

33.)    A Megrendelő a választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban a Megrendelő viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a Szolgáltató adott okot.

34.)    Megrendelő köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. A Megrendelő ugyanakkor a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

35.)    A Megrendelő a Szolgáltatóval szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

36.)    A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igény érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha a Megrendelő igazolja, hogy a terméket a Szolgáltató értékesítette. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már a Megrendelő köteles bizonyítani, hogy az általa felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

V.2. Termékszavatosság

37.)    A Szolgáltató által a jelen ÁSZF keretében értékesített Termék hibája esetén a fogyasztónak minősülő Megrendelő – választása szerint – kellékszavatossági vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

38.)    Termékszavatossági igényként a Megrendelő kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

39.)    A Termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

40.)    Termékszavatossági igényét a Megrendelő a Termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

41.)  Termékszavatossági igényét a Megrendelő kizárólag a Termék gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A Termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén a Megrendelőnek kell bizonyítania.

42.)    A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:
– a Terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
– a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
– a Termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

43.)    Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan a Megrendelő nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a Megrendelő a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

V.3. Jótállás

44.)    Tekintettel arra, hogy a kötelező jótállás csak az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet 1. számú mellékletében megjelölt termékekre, és azok esetében is csak 10.000,- Ft, azaz Tízezer forint bruttó vételár felett és a jogszabályban rögzített korlátozások mellett áll fenn, és a Szolgáltató ezt meghaladóan jótállást nem vállal a webáruház útján értékesítésre kerülő Termékek tekintetében, így a Megrendelőt jótállás csak az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet 1. számú mellékletében megjelölt termékekre, és azok esetében is csak 10.000,- Ft, azaz Tízezer forint bruttó vételár felett és a jogszabályban rögzített korlátozások mellett illeti meg. Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet 1. mellékletében meghatározott termékek esetében a jótállás időtartama legalább egy év.

45.)    A fenti esetben a Megrendelő – választása szerint– jótállási igényként a kellékszavatossági igényekkel azonos igényeket érvényesítheti.

46.)    A Szolgáltató jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

47.)    Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan a Megrendelő nem érvényesíthet.

VI.    Fizetés

48.)    A Megrendelő a megrendelt Termékek vételárát és a szállítási díjat a kézbesítéskor a futárnak fizeti meg, vagy az átvételi pont által alkalmazott fizetési módok egyikén teljesíti.

49.)    A Szolgáltató a számlát a Termékekkel együtt a csomagban kézbesíti a Megrendelő részére.

VII.    Felelősség, adatkezelés és vegyes rendelkezések
VII.1. Felelősség


50.)    A Szolgáltató a webáruház útján történő megrendelés esetében vélelmezi a Megrendelő részéről az internet felhasználói szintű ismeretét.

51.)    A Szolgáltató semmilyen esetben sem felelős az alább felsorolt körülményekért, tényekért, bármilyen okból is jelentkeznek, ill. következtek be:
•    az interneten küldött és/vagy fogadott, nem a Szolgáltatótól származó bármilyen adat okozta hibáért;
•    bármely olyan műszaki vagy technikai hibáért (pl. az internet-szolgáltatás vagy áramszolgáltatása kimaradása stb.) ami megakadályozza a webáruház működését, a vásárlást, illetve a tranzakció lebonyolítását;
•    bármilyen adatvesztésért;
•    a Szolgáltatón kívül álló bármely műszaki, vagy technikai ok miatti késedelemért vagy hibáért (pl. a leadott megrendelés késedelmesen kerül a Szolgáltatónak kézbesítésre, vagy a visszaigazoló e-mail késve érkezik meg a Megrendelőhöz stb.);
•    bármely, a folyamatban alkalmazott szoftver nem megfelelő működéséért és azok következményeiért;
•    a szolgáltató hálózatban bármilyen programhiba, rendkívüli esemény vagy technikai hiba következményeiért.

52.)    A Szolgáltató semmilyen formában nem vállal felelősséget a Megrendelő által megadott hibás adatokból eredő téves teljesítésért.

53.)    A webáruházban feltüntetett információk, paraméterek, képek, árak és készlet adatok tájékoztató jellegűek, Szolgáltató az esetleges hibákért felelősséget nem vállal, az árváltoztatás jogát fenntartja.

54.)    Megrendelő köteles az átvételkor a csomagot tételesen ellenőrizni és hiánytalan teljesítés esetén az átvételt igazolni. A küldemény sértetlenségéért a felelősség a küldemény kézbesítésétől kezdve átszáll Megrendelőre, ezért Megrendelő kötelessége kézbesítéskor a küldeményt megvizsgálni. Ezt követően hiányosságokra vonatkozó reklamációkat a Szolgáltatónak nem áll módjában elfogadni.

VII.2. Adatkezelés, adatvédelem

55.)    A Szolgáltató bármely, a webáruház üzemeltetése és a Megrendelővel létrejött szerződés teljesítése során tudomására jutott személyes adatot az információs önrendelkezési jogról és információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”), valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVII. törvény rendelkezései szerint kezeli.

56.)    Bármely személyes adatnak a Megrendelő által a Szolgáltató részére történő megadásával a Megrendelő automatikusan kifejezett és önkéntes hozzájárulását adja ahhoz, hogy (i) a Szolgáltató a Megrendelő részére a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. §-a szerinti közvetlen üzletszerzéssel a Megrendelő által megadott elérhetőségek útján hirdetést küldjön; valamint (ii) a Megrendelő által megadott személyes adatokat a Szolgáltató, mint adatkezelő a jelen ÁSZF-ben, valamint a 2001. évi CVII. törvény 13/A. § (1)-(3) bekezdéseiben meghatározott célból és ideig nyilvántartsa és kezelje. Az adatszolgáltatás önkéntes, az adatkezelés hozzájáruláson alapul.

57.)    A Szolgáltató adatkezelést a megrendelés teljesítése és a szolgáltatás megvalósítása, valamint a Szolgáltató és esetleges szerződött partnerei, illetve termékei(k) népszerűsítése és hirdetése céljából végzi, legfeljebb a cél fennállásának teljes időtartama alatt.

58.)    A Szolgáltató a Megrendelő személyes adatait a Megrendelő ezirányú kérése esetén adatbázisából törli, illetve zárolja az Infotv. 17. §-ában foglalt rendelkezések szerint.

59.)    A Megrendelő a Szolgáltató jelen ÁSZF-ben megjelölt postai vagy e-mail elérhetőségére megküldött egyoldalú nyilatkozatával jogosult a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. §-a szerinti közvetlen üzletszerzés megküldéséhez adott hozzájárulását bármikor visszavonni.

60.)    A Megrendelő elfogadja, hogy a Szolgáltató, és/vagy az általa megbízott harmadik fél a Megrendelővel történő esetleges telefonbeszélgetéseket minőségbiztosítási okokból rögzíti.

61.)    A Megrendelő hozzájárul ahhoz, hogy a megadott személyes adatait a Szolgáltató a jelen ÁSZF-ben meghatározott adatkezelés keretein belül adatfeldolgozásra – akár harmadik országbeli - adatfeldolgozónak átadja.

62.)    A Megrendelő szavatolja, hogy a webáruházban megadott személyes adatai a valóságnak megfelelnek, egyben kötelezettséget vállal arra, hogy bármely, az adatokban történt változás esetén azt haladéktalanul bejelenti a Szolgáltató, mint adatkezelő részére.

63.)    A Megrendelő a Szolgáltató jelen ÁSZF-ben megjelölt elérhetőségein a Szolgáltatótól tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, kérheti továbbá személyes adatainak helyesbítését és törlését, valamint az adatkezelés ellen tiltakozhat. A Megrendelő a jogainak megsértése esetén a Szolgáltatóval, mint adatkezelővel szemben bírósághoz fordulhat. A Szolgáltató adatkezelési nyilvántartási száma: NAIH-84424/2015.

64.)    A Szolgáltató kijelenti, hogy a személyes adatokat a mindenkor hatályos jogszabályok előírásainak, valamint a jelen ÁSZF-nek megfelelően kezeli. A Szolgáltató kijelenti, hogy az általa kezelt személyes adatokat kizárólag a célok megvalósításában érintett munkavállalói, valamint adatfeldolgozói ismerhetik meg.

65.)    A Szolgáltató megtesz minden szükséges intézkedést annak érdekében, hogy biztosítsa a személyes adatok biztonságos, sérülésmentes kezelését és az ehhez szükséges adatkezelési rendszerek kiépítését, működtetését. A Szolgáltató gondoskodik arról, hogy a kezelt adatokhoz illetéktelen személy ne férhessen hozzá. A Szolgáltató megtesz minden tőle telhetőt annak érdekében, hogy az általa kezelt személyes adatok ne sérüljenek, illetve ne semmisüljenek meg.

VII.3. Panaszkezelés

66.)    A Szolgáltató a panaszok kezelése során a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény („Fgytv.”) rendelkezéseinek megfelelően jár el. A Megrendelő panaszát szóban vagy írásban közölheti a Szolgáltatóval, a jelen ÁSZF-ben megadott elérhetőségek bármelyikén.

67.)    A Szolgáltató a szóbeli panaszt azonnal megvizsgálja, és szükség szerint orvosolja. Ha a Megrendelő a panasz kezelésével nem ért egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, a Szolgáltató a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul köteles jegyzőkönyvet a Fgytv. szerinti adattartalommal felvenni, és annak egy másolati példányát
a) személyesen közölt szóbeli panasz esetén helyben a Megrendelőnek átadni,
b) telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a Megrendelőnek legkésőbb az érdemi válasszal egyidejűleg megküldeni,
egyebekben pedig az írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint köteles eljárni.

68.)    A telefonon vagy elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panaszt a Szolgáltató köteles egyedi azonosítószámmal ellátni.

69.)    Az írásbeli panaszt a Szolgáltató a beérkezését követően harminc napon belül köteles írásban érdemben megválaszolni és intézkedni annak közlése iránt. A panaszt elutasító álláspontját a Szolgáltató indokolni köteles.

70.)    A panasz elutasítása esetén
(i) amennyiben a panasz a termék minőségével, biztonságosságával, a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, a szolgáltatás minőségével, továbbá a felek közötti szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos, úgy a Megrendelő a lakóhelye vagy tartózkodási helye, illetve a Szolgáltató székhelye szerinti békéltető testülethez fordulhat (Csongrád Megyei Békéltető Testület, 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.);
(ii) amennyiben pedig a panasza a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvényben és végrehajtására kiadott jogszabályokban foglalt, valamint a külön jogszabályban fogyasztóvédelmi rendelkezésként meghatározott rendelkezések betartásával kapcsolatos (ide nem értve a szerződés létrejöttére, érvényességére, joghatásaira és megszűnésére vonatkozó rendelkezéseket), úgy panaszával az illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz fordulhat (a Szolgáltató székhelye szerinti fogyasztóvédelmi hatóság: Csongrád Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőség, 6722 Szeged, Rákóczi tér 1.).

VII.4. Egyéb rendelkezések

71.)    A Megrendelő teljes felelősséggel tartozik a felhasználói fiókjából, valamint a Szolgáltató részére megadott e-mail címről leadott megrendelésekért, az onnan végzett bármely tranzakcióért és onnan megtett nyilatkozatokért. A Megrendelő köteles haladéktalanul tájékoztatni a Szolgáltatót, ha azt feltételezi, hogy jelszavával vagy bármely elérhetőségével harmadik személy(ek) visszaél(nek) vagy ahhoz hozzájutott(ak). A Szolgáltató nem felelőős a Megrendelővel szemben olyan kárért, amely annak eredményeként merült fel, hogy a Megrendelő a jelszavát felfedte vagy azzal akár a Megrendelő, akár harmadik fél visszaélt.

72.)    A jelen ÁSZF a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet, valamint a hatályos egyéb vonatkozó jogszabályok figyelembe vételével készült.

73.)     Jelen ÁSZF 2015.05.01. napjától határozatlan ideig hatályos.

74.)    A webáruház útján történő megrendeléssel a Megrendelő jelen ÁSZF-et tudomásul veszi és magára nézve is kötelezőnek fogadja el.

75.)    Az ÁSZF-et a Szolgáltató – a vonatkozó hatályos magyar jogszabályi rendelkezésekkel összhangban - egyoldalúan jogosult megváltoztatni, módosítani és/vagy kiegészíteni. A módosított ÁSZF a webáruház honlapján való közzététel napján lép hatályba.

VII.5. Szolgáltató elérhetőségei, vevőszolgálat

Szolgáltató (a webáruház üzemeltetője): OUTLETCLUB.HU Kft.
Cím: 6726 Szeged, Bérkert utca 92. B. ép.
Az ügyfélszolgálat elérhetősége: +36 20 342 9947
E-mail: info@mrpotencia.hu
Adószám: 24688628-2-06
Cégjegyzékszám: 06-09-020483
Bankszámlaszám: K&H Bank Zrt. 10401804-50526689-55541001
A Szolgáltató részére a tárhelyet biztosító szolgáltató:
Domain regisztrátor: Rackhost Kft. (6722 Szeged, Tisza Lajos krt. 41., e-mail: domain@rackhost.hu)

 


 
1.    sz. melléklet: Elállási nyilatkozat minta
Elállási nyilatkozat minta
(csak a szerződéstől való elállási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)

Címzett1:

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében2:

Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja3:

A fogyasztó(k) neve:

A fogyasztó(k) címe:

A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

Kelt

 
  1 Itt szükséges a vállalkozás nevének, postai címének, és - ha van - telefonszámának, telefax-számának és elektronikus levelezési címének megjelölése.
  2 Itt szükséges a szerződés tárgyául szolgáló termék vagy szolgáltatás megjelölése
  3 A megfelelő jelölendő