Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
+36/20 342 9947

5 potencianövelőt kapcsolt le a NÉBIH

5 potencianövelőt kapcsolt le a NÉBIH A NÉBIH ismét ellenőrzött potencianövelőket. 5 terméket érint a visszahívás és a bevonás.

Gyógyszer-hatóanyagot tartalmazó étrend-kiegészítők miatt intézkedett ismét a Nébih.

Öt étrend-kiegészítő azonnali hatályú forgalomból történő kivonását és a fogyasztóktól való visszahívását rendelte el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Az intézkedés a készítmények gyógyszer-hatóanyag tartalma miatt vált szükségessé, és minőség-megőrzési időtől, valamint tételszámtól függetlenül a termékek mindegyikére vonatkozik. Az étrend-kiegészítők élelmiszernek minősülnek, azokban a gyógyszer-hatóanyagok jelenléte szigorúan tilos, keringési, illetve idegrendszeri problémát okozhatnak. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) laboratóriuma a férfiak számára kifejlesztett, potencianövelés elősegítésére szánt étrend-kiegészítők célellenőrzése során öt termékben mutatott ki gyógyszer-hatóanyagot:Terméknév/Lot szám/Lejárati dátum/Forgalmazó

  • HORSE POWER GYÓGYNÖVÉNYEKET TARTALMAZÓ ÉTREND KIEGÉSZíTŐ KAPSZULA FÉRFIAK RÉSZÉRE 1880 MG - HOER190152 2023.06.15    - K&K GENERAL S.R.O.
  • XXL POWERING 4 KAPSZULA - 181125 - 2020.11.22 - GROW UP LTD
  • GIN FIZZ NÖVÉNYI KIVONATOKAT TARTALMAZÓ ÉTREND-KIEGÉSZíTŐ - 2020.10.23 BIO NATURAL PHARMA KFT.
  • PERTINAX 3IN1 ÉTREND-KIEGÉSZíTŐ KAPSZULA FÉRFIAK RÉSZÉRE - PEAX180925 - 2021.03.03 - K&K GENERAL S.R.O.
  • 69 FOR MEN TWO CAPSULES - 17616/2016 - 2021.01.16 - METROPOL CAPITAL LTD

Ezen gyógyszerhatóanyagok jelenlétét az étrend-kiegészítőkről szóló rendelet nem engedélyezi. Az étrend-kiegészítők élelmiszernek minősülnek, gyógyszer-hatóanyag élelmiszerben történő felhasználása tilos, kizárólag az engedélyezett, felügyelt körülmények között előállított gyógyszerekben engedhető meg. Ráadásul a fenti hatóanyagokat tartalmazó készítmények kiadása Magyarországon orvosi rendelvényhez kötött.A Nébih – minőség-megőrzési időre és tételszámra való tekintet nélkül – elrendelte a termékek forgalomból történő kivonását, valamint a vásárlókhoz már eljutott étrend-kiegészítők azonnali visszahívását. A forgalmazóknál lévő készleteknél a hatóság azonnali hatállyal megtiltotta a forgalomba hozatalt. Az eljárások folyamatban vannak, a forgalmazókkal szemben élelmiszer-ellenőrzési bírságot szab ki a Nébih.Az érintett forgalmazók adatai elérhetőek a jogsértés listán: http://portal.nebih.gov.hu/hu/jogsertesekA hivatal kéri a vásárlókat, amennyiben a fenti készítmények forgalmazását észlelik, a lakosság egészségének védelme és a gyors hatósági intézkedések érdekében jelezzék azt a Nébih zöldszámán vagy e-mail címén (06-80/263-244, ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu).

2019. június 6.Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal