Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
+36/20 342 9947

A MEREVEDÉSI ZAVAR LEGFŐBB OKAI

A MEREVEDÉSI ZAVAR LEGFŐBB OKAI

A legtöbb férfi nem gondol bele, mi minden kihat a teljesítményére, az erekciójára és mik azok, amik fogyasztása, használata mellett potencia zavar is felléphet. Fontos belemélyülni a témába, hiszen minden, ami a szervezetben történik, kapcsolatban áll egymással, kölcsönhatásokat, mellékhatásokat idézhetnek elő, amik persze nem mindig kellemesek. Ilyen a potencia zavar is, ami sok esetben szakértő nélkül is orvosolható. Összegyűjtöttük, milyen külső hatások, milyen tényezők befolyásolhatják a merevedési zavart.             

Íme a merevedési zavarok leggyakoribb okai:

 

Férfi-klimax:

Nem csak a nőknél, férfiaknál is jelentkezik a változó kor. 50-60 év körül elkerülhetetlen, ennek tüneteinél pedig nem csak a nemi vágy csökken, de a merevedési zavar mellett többek között a fizikai –és szellemi teljesítőképesség sem a régi, a hangulatingadozás és változó közérzet is vele járhat.

 

Betegségek:

Szív –és érrendszeri betegségek, magas vérnyomás, ezek egy bizonyos szint után a potenciára is kihatnak, a cukorbetegségről és a koleszterinszintről nem is beszélve.

A keringés minden testrészt érint, ha ott nincs rendben minden, előbb utóbb máshol sem lesz.

 

Gyógyszermelléhatás:

Vérnyomáscsökkentő, prosztatagyógyszerek, ezek majdnem minden esetben mellékhatásokkal járnak, de a mellékhatások között minden esetben fel kell tüntetni.

Ez elkerülhető, a kezelőorvos jobb esetben tud más megoldást a kezelésre, ami nem jár ilyesmivel.

 

Kapcsolati problémák:

A legtöbb esetben, ha párkapcsolati probléma áll a háttérben, az a megfelelő kommunikáció hiánya. "Néma gyereknek anyja sem érti", ez csak abban az esetben orvosolható, ha őszintén beszél mindkét fél a gondjairól, és minél előbb megoldást keresnek rá, együtt.

Ahogy a stressz, a kapcsolaton belüli feszültség is nagyban kihat a teljesítőképességre, és tudjuk, ha egy kapcsolatban szexuális problémák vannak, amik nincsenek kimondva, a kapcsolat rovására is mehet.

 

Teljesítménykényszer, babatervezés:

A megfelelési kényszer komoly blokkokat eredményezhet a szexuális teljesítményben. Nem is gondolnánk sokszor, de a görcsös teljesítménykényszer nem csak nekünk rossz, de párunk is megérzi majd.

Ha a pár bármelyik tagja feszült, vagy görcsösen erőlteti a babaprojektet, esetleg a másikat hibáztatja, mert még nem sikerült a gyermekáldás, hamar frusztrációt eredményezhet. Tudva a dolognak mekkora tétje van, ezáltal az ember akaratlanul is rástresszel.

 

Lelki okok:

Le kell szögeznünk, hogyha fejben van a probléma, azon csakis szakember segíthet. Be lehet venni bármit, lehet fordulni természetgyógyászathoz, ha a blokk valamiért mélyebbről gyökeredzik, ahhoz minden más kevés lesz a segítséghez.

A stressz és a szorongás, teljesítési kényszer, vagy, hogy túlságosan bizonyítani akarunk valakinek, ezek az okai legtöbbször a merevedési problémáknak. Tartós, hosszú távú párkapcsolat esetén ezek legtöbbször megszűnnek.

 

Alkohol, cukros üdítők:

A hatékony merevedéshez fontos a megfelelő vércukorszint. Az alkoholban rengeteg a cukor, a dobozos, üveges üdítőkben szintén. Ezek a cukrozott folyadékok azonnal felborítják a vércukorszint egyensúlyát a szervezetben és elvonják tőle a folyadékot.

 

Helytelen táplálkozás:

Sok esetben nem figyelünk kellően a részletekre, ami nem egyenesen kapcsolódik a témához. A bevitt tápanyagok, amiket a szervezet hasznosít és átalakít, kihatnak az erekcióra, a spermiumok állagára, minőségére, mennyiségére, sőt még az ízére is. Ne legyünk önzők, párunkat is érinti a téma, ezért mindenki érdekében jobb odafigyelni a jól hasznosuló szénhidrátok, zsírok és vitaminok bevitelére, kerülni a túlzott mennyiségű állati eredetű fehérjét, az alkohol és a cukros üdítők mértéktelen fogyasztását. Nem mellékes a folyadékbevitel sem, ha lehet inkább tiszta víz formájában.

 

Dohányzás:

A potencia zavar napi fogyasztási arányban a következőképpen néz ki.

2-10 szál 16%-al nagyobb

10-20 szál 36%-kal

20 vagy annál több szál felett pedig 60%-kal nő rá az esély.

 

A "kis koporsószögek" nem csak a tüdőnkre, az ereinkre és a keringésre vannak hatással,mindenre is ami ezekkel kapcsolatos. Nem utolsó szempont az sem, hogy a teljesítőképességen kívül a sperma minőségén –és mennyiségén is csak rontani tud.

 

A témával kapcsolatban ajánljuk a merevedési zavar kezeléséről szóló cikkünket is.