Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
+36/20 342 9947

Hogyan működik a feromon parfüm?

Hogyan működik a feromon parfüm?

Napjainkban már elég sok üzlet polcain megtalálható a feromon parfüm, de mégis a legtöbb embernek fogalma sincs miben különbözik ez a termék a sima parfümöktől, kölniktől. Többnyire azt gondolják, hogy ez egy erősebb illatú parfüm, és semmivel nem nyújt többet egy sima parfümnél, a visszafogottabb illatokat kedvelők pedig sokszor egyenesen félnek kipróbálni.

Cikkünkből most megtudhatod, hogy mi is az a feromon, hogy és miért kerül bele egy parfümbe és hogy milyen hatással, hogyan működik a feromon parfüm.

 

hogy működik a feromon parfüm

 

Mi az a feromon?

A feromon tulajdonképpen egy kémiai vegyület, mely megtalálható az emberekben és állatokban egyaránt. Érdekességként maga a feromon szó görög eredetű, a phero -hord, valamint a hormon-izgalom szó összevonásával jött létre. Egyesek a kommunikáció egyik legelső formájaként tekintenek rá, hiszen ennek az anyagnak a kibocsátása szerepet játszik egymás felismerésében, a kötődés kialakulásában és az állatok területmegjelölésében egyaránt. Gondoljunk csak arra, hogy mi az új otthont lelő kis kedvencünk első dolga: körbe pisil mindent, ezáltal megjelöli akár a 10. emeleti panellakásban, akár a kertes ház udvarán, hogy ez az ő felségterülete. Egyeseket elrettent, másokat odavonz, ebből is látszik, hogy az adott anyag mennyire megosztó tud lenni a fajokra nézve is.

Nem működik ez másképpen nálunk embereknél sem, hiszen gyakran emlegetjük, hogy két egymásnak tetsző és passzoló ember között nincs meg az a bizonyos kémia… nos ebben van szerepe a feromonoknak.

Ezek után joggal merül fel bennünk a kérdés:

 

Hogyan tudjuk a feromont kibocsátani, hogyan termelődik bennünk, tudjuk-e befolyásolni…?

Meglehetősen hiányos még a tudásanyag ebben a témában, azonban annyit tudunk, hogy a férfiak és a nők is képesek a feromon kibocsátására. A feromonok megtalálható az izzadságban és a férfiak vizeletében egyaránt. Megkülönböztetünk rövid idegig tartó feromont, ún. jelző – riasztó feromont és hosszú ideig tartót- mely az agyalapi mirigyet stimulálja. Ennek működésére most nem térünk ki, ugyanis meglehetősen bonyolult folyamatok zajlanak le a szervezetben a feromonok észlelése során.

Mégis annyit leszűrhetünk a különféle kutatásokból, hogy: egy tőlünk független erő, illatanyag képes arra, hogy vonzódást ébresszen bennünk egy másik ember iránt.

Ezt a tényt ismerve, már talán nem meglepő, hogy kiaknázva a feromonokban rejlő ezen lehetőségeket, megszülettek a feromon parfümök.

 

Mi az a feromon parfüm?

A feromon parfüm, egy olyan illatszer, mely feromont tartalmaz, pontosabban Androstenol-t. Ez egy színtelen, szagtalan vegyület mégis, ha hozzáadjuk az illatanyaghoz, felerősíti annak hatását. Azonban nem maga az illat lesz erősebb, hanem az annak egy másik emberre kifejtett hatása. A feromon parfüm használója ezáltal vonzóbb lesz a környezete számára, annak ellenére, hogy orrunk ezt  a különleges, vonzódást előidéző anyagot az illatok szintjén vlóban érzékelné, hiszen nekünk embereknek messze nincs olyan kifejlett szaglószervünk, mint például a rovaroknak. Valahogyan maga a feromon a tudat alatt stimulálja az agyalapi mirigyünket, hypotalamuszunkat, és valamilyen irányban befolyásolja azt. Ez lehet pozitív – lásd felhívás keringőre, mely az izgatottságot fokozza, erősebb vonzalmat keltve állatok és emberek esetében egyaránt, vagy lehet negatív is – lásd állatok esetében, ami elrettentést, taszítást eredményez.

 

Kérdés merülhet fel bennünk, hogy termelhetünk-e mások számára taszító feromonokat is? Az állatvilágban többnyire ez más fajok elriasztása miatt alakult ki, valamint a választott partner védelme érdekében. Estünkben annyi biztos, hogy ugyanaz az illat másként hat más-más személyen, és más egy számunkra kedves és ellenséges emberen is. Így, ha belegondolunk, egy kellemes illat elég erős befolyásoló tényező lehet a párválasztásban, már-már a tudatalattinkba ég, és bármikor fel tudjuk ismerni.

A feromon parfüm hatása eltérő lehet férfiak és nők számára is, a nők általában érzékenyebbek a feromonokra, valamint egyénenként is változó az érzékenység mértéke. Tehát a feromon parfümök használata önmagában még nem garantál sikert egy randevún, de remek lehet arra, hogy megadjuk magunknak a lehetőséget, hogy vonzóbbá váljunk. (Nem beszélve arról, hogy maga a tudat, hogy ilyen parfüm van rajtunk is magabiztosabbá tehet minket, ami az egyik legjobb eszköz a hódításra.)
 

Mivel nyújt többet a feromon parfüm egy sima parfümnél?

Mivel a feromont a bőrünkön keresztül bocsátjuk ki, melyet rendkívül sok hatás ér, fontos befolyásoló tényezőként lépnek be a különböző ruhák, öblítők, mosószerek, kozmetikai termékek, testápolók, melyek elnyomják, gyengítik az általunk termelt természetes feromonok hatását. Tulajdonképen egy feromon parfüm arra alkalmas, hogy az általunk termelt feromont felerősítse, pótolja.

 

Miért lehet érdemes kipróbálni ezeket a speciális parfümöket?

Napjainkban sok esetben nagyon nehéz az ismerkedés, mivel csak korlátozott lehetőségeink vannak rá. A munka, a baráti társaságunk, a konditerem gyakorlatilag a napi rutin állomásai, melyet egy idő után kimerítünk. A másik lehetőség az internetes ismerkedés, ahol később tapasztaljuk meg az első személyes kontaktot. A feromon parfümök lehetőséget teremtenek arra, hogy még jobb első benyomást keltsünk a másik félben, és ki tudja, ha elkezdjük használni, lehet, hogy az utcán sétálva, vagy a sarki kávézóban is leszólít valaki, mert annyira megigézzük illatunkkal. ;)