Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
+36/20 342 9947

Ismét interneten árult potencianövelőket vont ki a forgalomból a Nébih

Ismét interneten árult potencianövelőket vont ki a forgalomból a Nébih A Maraton Extra és a Herkules potencianövelőket érinti.

Gyógyszer-hatóanyag jelenléte miatt, azonnali hatállyal – a termékek minőségmegőrzési idejére való tekintet nélkül – elrendelte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kétféle, internetes próbavásárlás során rendelt étrend-kiegészítő forgalomból történő kivonását és a fogyasztóktól való visszahívását. Az étrend-kiegészítők élelmiszernek minősülnek, amelyekben a gyógyszer-hatóanyagok jelenléte szigorúan tilos, hiszen keringési, illetve idegrendszeri problémát okozhatnak.

A laboratóriumi vizsgálat az interneten árusított, férfiak számára kifejlesztett, potencianövelés elősegítésére szánt étrend-kiegészítők célellenőrzése során két termékben mutatott ki gyógyszer-hatóanyagot:

Herkules, növényi komponenseket tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula férfiaknak
Nettó tömeg: 2 g (4db 500mg-os kapszula)
A megmintázott termék minőségmegőrzési ideje: 23.07.2019
A megmintázott termék forgalmazója: Natur Herb Medical Kft. (1095 Budapest, Gát utca 21.)
OGYÉI nyilvántartási szám: 19635/2017.
Kimutatott gyógyszer-hatóanyag: Tadalafil, Szildenafil
 
Maraton extra, növényi komponenseket tartalmazó étrend-kiegészítő férfiaknak
Nettó tömeg: 3g (6db 500mg-os kapszula)
A megmintázott termék minőségmegőrzési ideje: 21.04.2020
A megmintázott termék forgalmazója: Natur Herb Medical Kft. (1095 Budapest, Gát utca 21.)
OGYÉI nyilvántartási szám: 19728/2017.
Kimutatott gyógyszer-hatóanyag: Tadalafil, Szildenafil

Az étrend-kiegészítőkről szóló rendelet semmiképp sem engedélyezi a gyógyszer-hatóanyagok jelenlétét egy étrend kiegészítő termékben, mivel ezek a készítmények élelmiszernek minősülnek. A gyógyszer-hatóanyagok jelenléte kizárólag az engedélyezett, felügyelt körülmények között előállított gyógyszerekben engedhető meg. Az ezen hatóanyagokat tartalmazó termékek kiadása Magyarországon orvosi rendelvényhez kötött.

A Nébih – minőségmegőrzési időre való tekintet nélkül – elrendelte a fenti termékek forgalomból történő kivonását és visszahívását, valamint a vevőkhöz már kiszállított Maraton Extra illetve Herkules étrendkiegészítők azonnali visszahívását, továbbá megtiltotta a raktáron lévő készletek forgalmazását. Az ügyben az eljárás folyamatban van, a forgalmazó élelmiszer-ellenőrzési bírságra is számíthat.

Cégünk természetesen minden érintett terméket visszavásárol. Ez ügyben kérjük írjanak az info@mrpotencia.hu e-mail címre, hogy a részleteket egyeztetni tudjuk Önnel.

A Maraton Extra potencianövelő helyett ajánlani tudjuk a Royal potencianövelő készítményt, mely kiszerelésében és árában is megegyezik.

A Herkules potencianövelő helyett ajánlani tudjuk az Illusion potencianövelő készítményt.