Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
+36/20 342 9947

Spermium mozgékonyság növelése

Spermium mozgékonyság növelése

A spermium mozgékonyság növelése egy olyan kérdés, amely már évszázadok óta foglalkoztatja a férfiakat. Bár könnyűnek tűnhet ugyan a fogantatás, mégis sokan szembesülnek különböző szintű nehézségekkel, mikor elhatározzák, hogy gyermeket vállalnának. Néhány életmódbeli változtatással és egy kis plusz odafigyeléssel azonban sokat lehet tenni a spermiumok minőségének javításáért. Cikkünkben a férfi termékenység növelés témáját fogjuk most körüljárni. 

A fogantatás feltételei

 

a spermium szerkezete

 

Természetesen mindenki tudja, hogy hogyan lesz a gyermek, ám e témában mégis érdemes megvizsgálni, hogy milyen feltételei vannak női és férfi oldalról a sikeres fogantatásnak. Mi most elsősorban az urakra koncentrálunk és azt vizsgáljuk meg, hogyan érhető el a férfi termékenység növelése.


Ahhoz, hogy sikeresen foganjon meg a magzat, természetesen szükség van egy egészséges és befogadó anyai környezetre, ám épp olyan fontos, hogy az apai oldalon is minden rendben legyen. A férfi termékenységet több módszerrel és számmal is mérik, mégis a három legfontosabb az ondóban található spermiumok száma, formája és azok mozgékonysága.

Sok férfi azt gondolja, hogy elegendő csupán, ha nagy mennyiségű spermiumszámmal rendelkezik, ám épp olyan fontos, hogy azok mozgékonyak, életképesek is legyenek. Egy átlagos férfi ejakuláció során 3-7 ml ondót fecskendez ki, amelynek csupán töredék részét teszik ki a spermiumok és ennek is csak körülbelül 85%-a életképes. Még így is több milliós számról beszélünk, ami átlagosan 40 és 120 millió spermiumot jelent milliliteréként. 20 millió darab/ml alatt tartják kórosan alacsonynak a spermiumszámot, amit általában valamilyen szervi elváltozáshoz vagy betegséghez kötnek.

Hasonlóan fontos azonban, hogy ne csak sok legyen a spermiumok száma, hanem hogy minőségi is legyen, vagyis mozgékony. A spermium ugyanis két részből áll, egy fej és egy farokrészből. A fejrészben tárolódik az örökítőanyag, míg a farok a mozgásért felelős és annak csapkodásával halad előre. Ha azonban a spermiumnak nem megfelelő az alakja és nem elég mozgékony, nem fog tudni célba érni. Sajnálatos módon egyre több férfi küzd ezzel a problémával világszerte.

 

De mi ennek az oka?

A 21. századra olyan szinten felgyorsult a világunk és a hétköznapjaink, hogy nem is vesszük észre, hogy ez milyen káros hatással lehet szervezetünkre. A megnövekedett munkatempó és a minket érő stressz negatív hatással van az egészségünkre. A környezetünk romlása, a szmog és a rengeteg vegyszer, amivel nap mint nap kapcsolatba kerülünk, vagy akár el is fogyasztunk szintén csökkenti az életképes spermiumok számát. Az ételeinkben is csökkent a tápanyagtartalom és mi is, a fokozott tempó miatt, már a hétköznapi tevékenységeinkkel is egyre több energiát használunk fel és így kevesebb marad a szervezetünknek.

Hogyan érhető tehát el a spermium mennyiség és a spermium mozgékonyság növelése?

Több módszer is létezik mellyel elősegíthető a férfi termékenység fokozás, az alábbiakban röviden ismertetjük is ezeket.

 

spermium mozgékonyság növelése

 

Módszerek spermium mozgékonyság növelése érdekében
 

1.) Helyes táplálkozás

Kiemelten fontos a helyes étkezés és a vitaminokban, tápanyagban gazdag étrend betartása. Ahhoz, hogy a spermium megfelelő mozgásra legyen képes energiára van szüksége, amit egyrészt magában az ivarsejtben tárol, valamint az azt körülvevő ondófolyadékból vesz fel. A normális és egészséges működéshez a spermiumnak szüksége van többek közt cinkre, C-vitaminra, magnéziumra, vasra, rézre, Omega 3 zsírsavra és D-vitaminra és E-vitaminra. Ezt a legkönnyebben a napi szintű étkezésekből tudjuk ellátni. Ilyen ételek lehetnek például a halak, tengeri herkentyűk, csirkehús, bárány, banán, diófélék, brokkoli, foghagyma, citrusfélék, leveles zöldségek és a teljes kiőrlésű termékek.

 

2.) Rendszeres testmozgás

Nemcsak a spermium mozgékonyság növelése érdekében, de az általános fittség és jó ellenállóképesség érdekében is ajánlott legalább heti két alkalommal egy órát fordítanunk arra, hogy fokozzuk a fizikai aktivitásunkat. Ezzel jót teszünk a szívünknek és növeljük a vérellátásunkat, fittebbek, jókedvűbbek leszünk. A rendszeres testmozgás serkenti az endorfintermelésünket, amitől boldogabbak leszünk és csökken a stressz szintünk is. Jót tesz a libidónknak és javul a szexuális teljesítményünk is.
Nem beszélve arról, hogy a rendszeres testmozgás csökkenti az elhízás esélyét is. A túlsúlyos emberek pedig bizonyítottan kevesebb spermiumszámmal rendelkeznek és azok aktivitásában is csökkenés figyelhető meg.

 

3.) Káros szenvedélyek mellőzése

Szintén nagy mértékben javíthatja a spermiumok minőségét és mozgékonyságuk növelését, ha dohányzásmentes életet folytatunk. A dohányzás nem csak csökkenti az egészséges és aktív spermiumok számát, de alapvetően káros az egészségre, szélsőséges esetben pedig akár férfi meddőséget is okozhat.

Senkinek nem kell bemutatni a drogfogyasztás negatív hatásait, de fontos tudni róla, hogy ezek közé tartozik a spermiumokra és a nemzőképességre gyakorolt hatásuk is. A mariuhána és egyéb tudatmódosító szerek összezavarják a férfiak hormonháztartását és csökkentik a szervezetben a tesztoszteron szintet. Tanulmányok bizonyítják, hogy a drogfogyasztás képes eldeformálni a hímivarsejtek alakját, hibás vagy túl gyors munkára ösztökélve őket, mielőtt még elérnék a céljukat.

A túlzott alkoholfogyasztás, szintén nem csak általános egészségre és az idegsejtekre káros, de a csökkenti az egészséges spermiumok számát.

Vannak továbbá olyan gyógyszerek melyek szintén negatívan hathatnak a spermiumok minőségére. Ezért fontos megemlítenünk, hogy soha sem szabad sem egy már szedett gyógyszert hirtelen abbahagyni, sem egy új gyógyszert elkezdeni anélkül, hogy előtte ne konzultáltunk volna az orvosunkkal.

 

4.) Speciális étrend-kiegészítők

Sok olyan étrend-kiegészítő létezik már, melyeknek célja kifejezetten a férfi termékenység növelése. 
Léteznek olyan termékek, melyek klinikailag igazoltan képesek növelni vagy a spermiumok számát vagy azok mozgékonyságát, esetleg mindkettőt egyszerre. Ennek lehet az alapja, egy olyan komplex vitaminkészítmény, amely a már korábban említett – a hímivarsejt táplálásához szükséges – tápanyagokat koncentráltan tartalmazza.
Könnyen találhatunk, olyan növény vagy gyógyfű készítményeket is, amelyek különböző, a természetben fellelhető forrásból igyekeznek pótolni a hiányzó anyagokat, vagy serkenteni a férfiak nemzőképességét.

Ezeknek a legtöbbje remek alternatíva arra, hogy pótoljuk a környezetünk miatt elveszett vagy az életmódunk miatt elhasznált extra tápanyagokat.
Érdemes azonban odafigyelni és utána járni, hogy ezek a készítmények pontosan milyen alapanyagokból és hogyan készülnek. Mivel legtöbbjük vény nélkül kapható, így megnyílik az út a csalók előtt is. 


A MrPotencia termékkínálatában ezzel szemben kizárólag olyan termékeket találhatsz, melyek megtalálhatóaj az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet hivatalos listájában, melyet hétről-hétre frissítenek. 
Erről bővebb információt ide kattintva találsz. 

 

A webáruházunk kínálatában található spermium mozgékonyság növelésére kifejlesztett étrend-kiegészítő termékek kizárólag gyógynövényi hatóanyagokat tartalmaznak. Hatékonyságuk abban rejlik, hogy a bennük található összetevők között koncentráltan találhatók meg azok a hatóanyagok, melyek a férfi termékenység fokozására pozitívan hatnak. Fontos azonban kiemelni, hogy a hímivarsejtek kifejlődése a szervezetben körülbelül három hónapos folyamat. Ezért, se a megváltoztatott életmódtól, sem pedig a kiválasztott étrend-kiegészítő alkalmazásától sem szabad azonnali hatást várni. 

A termékenységet fokozó, spermium minőséget és mennyiséget javító étrend-kiegészítők kúraszerűen alkalamzandók. Hatásuk az egészséges életmóddal, rendszeres testmozgással és változatos, kiegyensúlyozott étrenddel fokozható.

 

Összegezve tehát, ha a célunk a spermium mozgékonyság növelés vagy a férfi termékenység növelés, a kulcsszó az egészséges életmód, ami magában foglalja a helyes táplálkozást, a rendszeres testmozgást, a káros szenvedélyektől való tartózkodást, továbbá olyan alternatívák fontolóra vételét, mint a termékenység növelését szolgáló étrend-kiegészítők.